Top 5 seværdigheder i Prag

Prag er igennem de seneste år blevet en af danskernes foretrukne storbyrejsemål. Og det er der ikke noget at sige til. For udover af Tjekkiets hovedstad stadig er blandt de billigste i Europa, så har byen også rigtig meget at byde på.

 

Her kan du læse meget mere om Prags seværdigheder, og der er en hel del. Prag er rent faktisk en af de storbyer, der har virkelig mange seværdigheder. Og noget ganske fantastisk er, at de fleste tilmed er i gåafstand fra hinanden, så det er muligt at komme til at se mange forskellige ting i løbet af en dag.

 

Staré Mesto

Det her er den gamle bydel. Det er i centrum af denne bydel, at du finder den gamle rådhusplads kaldet Staromestské Námestí.

 

Det var i 1338, at Det Gamle Rådhus blev bygget, og dette rådhus er i dag et af de største tilløbsstykker i Prag. Dette skyldes i stor gtad det stronomiske ur, der er helt tilbage fra 1490, der hver evig eneste time opfører en hel lille forestilling med apostle, en hane, Døden, Grådigheden og Forfængeligheden.

 

Udover rådhuset ligger der ved denne plads også Týn Kirken, som blandt andet er gravplads for den danske astrolog og astronom Tycho Brahe.

 

Karlsbroen

Karlsbroen er den 520 meter lange bro, der forbinder de to dele af Prag. Prag gennemskæres nemlig af floden Vltava.

 

Broen blev bygget tilbage i 1357 og er bygget af sandstensblokke.

 

I dag er broen ikke blot en praktisk måde at komme fra den ene del af Prag til den anden men også en turistmagnet i sig selv.

 

Kafkas hjem i Den Gyldne Gyde

Den Gyldne Gyde er en kort og meget snæver gade, der har et vælg af farvestrålende huse.

 

I 1950’erne blev de sidste beboere på gaden smidt ud af deres huse, så de alle kunne blive omdannet til souvenir-butikker.

 

Dog kan det nemt siges, at gaden slet ikke ville have den berømmelse, som den har i dag, hvis ikke Franz Kafka havde boet der. Han boede i nogle få måneder mellem 1916 og 1917 i nummer 22.

 

Den Gamle Jødiske Kirkegård

I 1478 blev Den Gamle Jødiske Kirkegård etableret. Og i hele 300 år var kirkegården det eneste sted, hvor de mange jøder fra Prag måtte blive begravet. Dette betyder dog også, at de flere steder således ligger begravet i helt op til 12 lag.

 

12.000 gravsten er at finde på pladsen, selvom man regner med, at omkring 100.000 mennesker rent faktisk er begravet på den meget begrænsede plads.

 

Václav Namesti

Sidste men ikke mindste seværdighed er pladsen Václav Namesti i den nyere bydel Nove Mesto.

 

Omkring denne plads finder du blandt andet også en række andre imponerende turistatraktioner nemlig Skt. Maria Snekirken, Statsoperaen og Nationalmuseet.