Investeringer i disse ting er særligt populært blandt danskerne

Lige siden at danskerne blev ramt af negative renter, så er de begyndt at kigge på, hvad de kan investere deres penge i. Du har måske bemærket, at alle snakker om investeringer, og det er ikke længere noget de selvudnævnte eksperter snakker om. Nej, det er virkelig alle. Medierne har måske også haft en indflydelse på det, da der virkelig har været meget mediedækning på området i år. Om denne trend blandt de danske medier fortsætter ved vi ikke, men vi ved dog, at sandsynligheden for at folk investerer mindre er meget lille (ud fra vores overbevisning).

Danske aktier

De danske aktier er meget populære at investere i, fordi de netop er danske. Det er nemt at forholde sig til, da man kender virksomhederne, og man anvender måske allerede deres produkter. En anden ting der spiller ind, er selvfølgelig at gebyrerne for handel med de danske aktier på danske platforme er meget lavere end for de udenlandske aktier. Mon ikke at det har en finger med i spillet, når folk skal vælge, hvad der bliver investeret i.

Danske aktier handles også i danske kroner, og man tager dermed heller ikke en valutarisiko, som man gør, når man køber udenlandske aktier. Tager vi Facebooks aktie som eksempel, så kan det sagtens være, at kursen på denne stige, men du kommer til at tabe penge alligevel. Hvis Facebook stiger, mens dollaren falder mere end Facebooks stigning, så har du jo tabt penge. Det sker af og til, når man handler aktier i mere ustabile valutaer, og det er vigtigt, at man er opmærksom på dette.

Krypto

Før skulle man hele tiden høre på, at folk snakkede om aktier. Nu er samtalen fokuseret på den næste kryptovaluta, fordi der historisk set har været mange penge at hente, hvis man satsede på den rigtige valuta og havde den rigtige timing. Ja, denne beskrivelse antyder, at det er investeringer med en meget højere risiko. Mange glemmer dette, og de investerer blot for at investere. Dette er en farlig tilgang.

Alt dette ændrer dog ikke på, at kryptos popularitet i Danmark og i resten af verden er meget høj lige nu. Dette kunne skyldes, at kursen på bitcoin er meget høj for tiden. Det kunne også skyldes, at mange nu er begyndt at anvende bitcoin og de andre valutaer til at betale med. Selvom mange mennesker køber og sælger krypto hver dag, så er markedet ikke særlig stabilt. Visse bitcoin nyheder kan påvirke kursen meget og meget hurtigt. Det er ikke noget, aktieinvestorerne er vant tid, fordi der er meget sjældent, at noget falder med 20 procent på en time i aktieverdenen. Inden for krypto er det dog meget normalt, og de erfarne investorer er vant til det.