Til danske virksomheder: Positive nyheder fra udlandet

På nuværende tidspunkt er det desværre meget dyrt at få en erhvervskonto i en dansk bank – med mindre man kan aftale sig til en meget fordelagtig pris. Dette er dog mere undtagelsen, end det er reglen.

 

Regnskabsprogrammet Dinero prøvede at indgå et samarbejde med Nykredit, hvor de tilbød deres kunder en relativt billig erhvervskonto, men dette samarbejde eksisterer desværre ikke længere.

 

Lunar prøver på nuværende tidspunkt at tilbyde danske virksomheder en erhvervskonto med gratis oprettelse og et årligt abonnement på lidt over 2000 kroner. Det er skridt i den rigtige retning, men mange iværksættere mener stadigvæk, at det er alt for dyrt at få en erhvervskonto i Danmark.

 

Den billige erhvervskonto findes i udlandet

Har man en dansk virksomhed, og vil man spare flere tusind kroner på oprettelsen af en erhvervskonto, så er der gode nyheder fra udlandet. Der er i løbet af de seneste par år poppet en række banker frem, der tilbyder en gratis erhvervskonto til danske virksomheder. Mange danske virksomheder har allerede oprettet en erhvervskonto fra Wise eller en erhvervskonto fra Revolut Business, som begge tilbyder gratis oprettelse og intet månedligt abonnement.

 

Der skal selvfølgelig nævnes, at hvis man ønsker en større pakke hos Revolut Business, så er det muligt at opgradere til et betalt abonnement. Gratis-versionen er dog nok for de fleste små danske virksomheder.

 

Når man har en dansk erhvervskonto, så betaler man oprettelse, månedlige gebyrer og selvfølgelig også generelle gebyrer. Et eksempel kunne være at overføre penge til udlandet. I Danmark koster det relativt mange penge i forhold til i de udenlandske banker. Skal man sende en overførsel med SEPA (overførsel i Euro inden for EU), så kan det hurtigt komme til at koste 20 kroner for hver eneste overførsel. Overfører du derimod penge fra de to tidligere nævnte alternativer, så er det altså meget billigere. Husk også at du betaler for at veksle din valuta, og både Wise og Revolut plejer at have bedre kurser end de danske banker.

 

Ikke helt uden ulemper

Det er selvfølgelig nemt at finde en række fordele ved de udenlandske banker og deres gode tilbud. Der er dog også ulemper ved at anvende disse. Det er ikke alle ulemper, der er aktuelle for alle virksomheder, da alle virksomheder har forskellige behov.

 

Den største ulempe er selvfølgelig manglende dansk support. Derudover er supporten også meget begrænset, og man får ikke svar så hurtigt, hvis man har et kompliceret spørgsmål. Begge eksempler på udenlandske banker har live support i form af chat, men det er ikke muligt at komme igennem til dem telefonisk. Har du ikke brug for support, så kan du blot ignorere denne ulempe.

 

En anden ulempe er, at din udenlandske erhvervskonto ikke automatisk bliver din virksomheds NemKonto. Her skal du hente en blanket fra NemKonto, udfylde den og sende den tilbage. Det er ikke en særlig besværlig proces, men det er blot et ekstra skridt, du skal udføre. Du bør overveje, om det er besværet værd at spare et par tusind kroner i oprettelse. For mange kan det sagtens betale sig, mens det for nogle ikke kan.