Genanvendelig emballage vinder frem blandt danskerne

Genanvendelig emballage vinder frem blandt danskerne

For ikke så længe siden var bæredygtighed noget, der krævede meget at gøre. Det var ikke en populær løsning, og hvis man gik efter bæredygtighed, kunne man komme til at gå langt. Nu er det ofte den mest populære løsning. Således er for eksempel emballage ved at blive utroligt populært at gøre på en anvendelig måde. I Danmark er det blevet smart at bruge sin emballage flere gange.

Spar på pengepungen og miljøet

Til rigtig mange ting findes der en genanvendelig løsning på emballagen, som er ved at blive mere populært en engangsløsningen. Et kendt eksempel er indkøbsposen, hvor man i stedet for at købe en plasticpose kan bruge et stofnet. Stofnettet er både flottere, kan bruges mange gange, og så er det bedre for miljøet.

Bæredygtighed hænger i denne sammenhæng både sammen med samvittigheden, stilen og økonomien. Selvfølgelig er det ikke meget, du sparer på plastikposer, men med årene bliver det til noget. Med alle de forskellige typer emballage, som du ellers ville købe fra ny hver gang, sparer du i sidste ende en del ved at bruge den bæredygtige løsning.

Tjek virksomheder som ALBE Emballage eller Dania Emballage, der kommer med masser af geniale, bæredygtige og fikse løsninger til emballageproblemet.

Når det bæredygtige bliver moderne

En god ting ved, at det bæredygtige valg er ved at blive det mest moderne valg er, at det også stopper med at se kikset ud. Det kan minde om cykelhjemproblemet, hvor mange før i tiden ikke ville bruge hjelm, fordi det så grimt ud. Så blev det moderne at være sikker, og i dag ser du mange flere cykelhjelme end for bare ti år siden.

Det er også blevet moderne at være bæredygtig. Derfor gælder det for eksempel med indkøbsnettene, at vi begynder at tænke på dem som smarte, flotte og æstetiske. Før i tiden ville man måske have tænkt, at det så billigt eller fattigt ud at have med, som om man var for nærig til at betale for en pose. I dag ved de fleste, at det drejer sig om bæredygtighed og miljø.

Det samme gælder, når du pakker julegaver ind i avispapir eller stof, eller når du bruger hjemmehæklede klude. Det er ikke længer tabuiseret at være gør-det-selv på den front, fordi bæredygtighed helt grundlæggende er kommet på mode.

Så gå ind i genanvendelig emballage, for det er et utroligt vigtigt skridt på vejen mod total bæredygtighed i vores samfund. Undvær overflødig emballage, eller find et genanvendeligt alternativ.