Få et blødgøringsanlæg i din bolig

Med et blødgøringsanlæg i boligen sikre du dig selv og dit hus en masse fordele. Dit hjem behøver mindre vedligeholdelse og du slipper for hårdt rengøringsarbejde, samtidig med at det er et miljøvenligt tiltag at byde blødt vand ind i dit hjem.

Hvad er et blødgøringsanlæg
Et blødgøringsanlæg fjerner kalken i dit vandet. Det betyder at du i din private bolig nu kan få kalkfrit vand så du slipper for kalkaflejringer i varmtvandsbeholder, rør, armaturer, vinddrevne hårdhvidevare og husholdningsapparater osv. Et blødgøringsanlæg tilsluttes så snart det kommer ind i huset. På den måde undgås kalk i alle apparater inkl. Varmtvandsbeholderen. Blødgøringsanlægget klargøres og tilsluttes af en autoriserede VVS’er og virker via ionbytning.
Ved ionombytning fjerner anlægget kalcium- og magnesium-ioner, der er i brugsvandet og desinficere vandet ved hjælp af salt. Dette betyder at blødgøringsanlægget trækker kalken ud af vandet ved at erstatte kalken med natrium. Dette er selvfølgelig en lille mængde og er på inden måder sundhedsskadeligt. Alligevel anbefaler Aqua Danmark at du bevarer en lille del af kalken i dit drikkevand fordi der er nogle mineraler og magnesium som er godt for vores krop. Det anbefales at du bevarer det der svarer til blødt. Dette kategoriseres ud fra følgende skala:

Blødt vand (0-8 °dH)

Middelhårdt vand (8-16 °dH)

Hårdt vand (16-24 °dH)

Hvad kan et blødgøringsanlæg gøre for min bolig?
Når du har kalkfrit vand i din bolig slipper du for en masse rengøringsarbejde fordi kalken ikke sætter sig på fliser, vask, toilet og armaturer. Det bliver altså meget lettere og meget mindre tidskævende at skulle rengøre dit hjem. En anden fordel er at kalken ikke sætter sig i dine rør og varmtvandsbeholder. Det betyder at du energioptimere din bolig og nedsætter din varmeregning fordi beholderen nu ikke skal bruger energi på først at opvarme kalkaflejringer også varmekilden. Faktisk kan du spare op til 30% på din varmeregning. Men kalken sætter sig heller ikke i filtre, slanger og rør på dine vanddrevne hårdhvidevare og husholdningsapparater. Dette betyder at de får længere levetid og ikke skal vedligeholdes lige så ofte. Derudover kan du spare penge på dit sæbeforbrug da det bløde vand gør at sæbe forbruget kan skrues meget ned. Det er godt for din pengepung og for miljøet. Du slipper for kalk på service fra opvaskemaskinen og dit tøj forbliver blødt uden brug af skyllemiddel i vaskemaskinen, samtidig med at det holder farven længere.