7 kabale er et hit på nettet

7 kabale har været fast inventar på de fleste danskers sommerferie i mange år. Alt du skulle bruge var et spil kort og et bord. I dag kan du bare åbne en fane på telefonen, tabletten eller computeren, og så kan du have en 7 kabale lige ved hånden, helt uden at du skal bruge tid på at lægge den klar. Det er da genialt!

Nyd 7 kabale online

Den mest irriterende del ved at lægge en 7 kabale er at gøre klar til det. Og når den så ikke går op, så skal du gøre klar helt forfra. Men nu kan du finde spillet online, og det betyder, at computeren nok skal gøre alt det hårde arbejde for dig! Du kan lægge din helt egen 7 kabale her. Måske sidder du og venter på din tur ved lægen, måske er du fanget i et langtrukkent møde, der ikke har noget med dig at gøre. Men 7 kabalen er oplagt til at gøre bugt med kedsomheden! Så bare følg linket, så kan du nemt og hurtigt få tiden til at gå.

Reglerne til 7 kabale

Det er et ret simpelt spil, når det kommer til stykket. Dit mål er at samle kulørerne i fire bunker, fra esser til konge. Altså må du ikke lægge en hjerter-to til side, før du har fået fat i hjerter-es til din esser-bunke. Din kabale går op, hvis du får samlet alle kulørerne i den rigtige rækkefølge.

Selve kabalen lægges ved, at du har en bunke med kort, du må trække fra. Den består af alle de kort, der ikke i forvejen er i spil. Der er to forskellige versioner af kabalen. I den første version trækker du et kort fra bunken ad gangen, og ser om du kan bringe den i spil. I den anden, og sværere, version, skal du vende to kort med kortsiden nedad, før du må tage et kort fra bunken. Altså vender du kun hver tredje kort.

Du har tabt spillet, når du ikke længere har noget i din bunke, du kan bringe i spil.

Den sidste del af spillet er de 7 bunker. Her skal du sørge for, at kortene følger en bestemt rækkefølge. De skal skiftevis være rød og sort i en nedadgående talrækkefølge. Trækker du fx en rød firer i din bunker og har en sort femmer, så kan du lægge fireren på denne bunke. Sådan fortsætter du, indtil du enten løber tør for spilbare kort i din bunke eller har fået fyldt dine esserbunker. God spillelyst!