Vestas er en af de mest populære danske aktier

Aktien til den danske gigantfabrikant af vindmøller til elektrisk energi, Vestas, er en af de mest handlede og populære aktier på aktiemarkedet. Vestas aktie har været en populær genganger i årevis og indgår som en del af rigtig mange menneskers danske aktieinvesteringer.

Kommet for at blive

Vestas har været på børsen siden 1997, og aktien har overordnet set klaret sig godt. Aktien har dog også være gennem nogle nedture, da der gennem årene er kommet flere og flere konkurrenter inden for vindenergi. De største fald i kurs var i 2008, 2017 og 2021. Men når det kommer til stykket, vil Vestas aktie altid være populær, og de fleste analytikere mener også, at du skal vente med at sælge din Vestas aktie (hvis du allerede ejer en) eller at du med forholdsvis ro i maven kan købe en. Følg med i, hvordan Vestas aktie udvikler sig på https://vestas-aktie.dk.

Udbytteaktie

Det er langt fra alle virksomheder, der udbetaler udbytte, men Vestas aktie er en såkaldt udbytteaktie. Det vil sige, at hvis Vestas har overskud, udbetaler de udbytte til deres aktionærer. Udbyttet skifter fra år til år, men der har overordnet set været stort overskud, og Vestas har derfor udbetalt udbytte i mange år.

En del af den grønne omstilling

Mange ser positivt på at investere i en Vestas aktie, da Vestas er en vigtig spiller inden for den grønne omstilling. De er innovative og en af verdens førende virksomheder inden for vedvarende energi. Vestas har desuden lanceret en investeringsplatform, der gør det muligt at investere i mindre startups, der arbejder med innovative projekter inden for grøn, vedvarende energi. Initiativet skal hjælpe innovative, grønne løsninger med at finde vej til det kommercielle marked.

Lær om aktier

Er du ny inden for aktier, er det bestemt en god idé at sætte dig ind i aktieverdenen før du begynder at investere. Lær om de basale begreber inden for aktier, og få anbefalinger til begyndere på https://læromaktier.dk/. Du kan desuden holde øje med forskellige aktiekurser på https://aktie-kurser.com for at vurdere, hvilken aktie, der skal være din næste investering.