Hvad er et røroptræk?

Et røroptræk er en metode, hvorpå man kan optrække og forme rør, så man kan undgå at have for mange former for samlinger. Det kan nemlig være svært at få ens rør og maskiner til at passe ind i små kroge og hjørner. Pladsmangel behøver dog ikke at være lig med, at man ikke kan placere en maskine et bestemt sted. Med et røroptræk kan man nemlig sætte flere rør sammen. På den måde kan skal man ikke tage hensyn til, hvordan man vil placere sine rør, da et røroptræk skaber fleksibilitet og lettere gang. Når man laver et røroptræk, udstrækker man nogle huller i et rør, så man kan sætte andre rør ind i dem. Det gør også, at man undlader en del svejsearbejde, da det hele er samlet i et og samme rør. Dermed kan man med et røroptræk reducerer antallet af T-stykker og svejsesamlinger, da det hele vil blive samlet i en fælles lukning. Det gør også, at de fødevarer man producerer, ikke kører igennem sammen mængde af kanter og rør, da det hele vil blive samlet i ét. Det gør også, at der er en del rengøringsarbejde og vedligeholdelse, som bliver undladt i processen, da man kun skal være opmærksom på én og ikke flere ting. Med mange t-stykker kan det nemlig blive en stor omgang, at når rundt alle vegne.

Fordelene ved et røroptræk

Det er ikke kun de store muligheder for valg af placering, der gør et røroptræk attraktivt for produktioner og virksomheder. Med et røroptræk kan man have mange sideforgreninger i samme stykke rør, hvilket gør mulighederne store for at forbinde rør på kryds og på tværs. Dermed undgår man at have for mange t-stykker, hvilket ikke kun er praktisk, men også er en fordel rent hygiejnisk. T-stykkerne skaber nemlig grobund for bakterier, da der ikke på samme måde som med et røroptræk er fri passage for den enkelte fødevare.

En renere løsning

Når maskiner, der bruger rør af større eller mindre slags, får for mange t-stykker i deres produktioner, kan der opstå problemer med rengøring. Det sker primært, da der er flere punkter, som man ikke kan komme ind til og rengøre. Med et røroptræk kan man modarbejde lige netop dette. Her er alting nemlig samlet i ét, hvilket på mange måder gør rengøringsprocessen nemmere at håndtere. Her samler man nemlig alle problemerne samme sted. Hos Prowelding er der et hav af muligheder, når det kommer til svejsearbejde. Det betyder også, at du let og hurtigt kan få lavet et røroptræk hos Prowelding. De er er nemlig eksperter på området og ved, hvordan du kan forenkle og hjælpe din produktion til at opnå det bedst mulige resultat.