Lær at polere din bil

Når bilen er ny står lakken som regel også flot – hvis man ser bort fra de små klargøringsfejl der kan være. Men som tiden går, så sætter vejr, vind og nedfald sit præg i lakken. Og selv om du er flink til at vake den (forhåbentligt i hånden), så kommer der med tiden nedfald i lakken som du skal have fjernet.

Det kan du gøre på 2 måder. Kemisk eller mekanisk.

Kemisk rengøring af bilen

For at rengøre bilen kemisk, skal du benytte en flyverustfjerner og en tjærefjerner. Det fjerner langt det meste nedfald der kan komme i din lak i form af klister, røde og sorte pletter. Har du aldrig gjort det før kan det kræve flere behandlinger, og det kan være lidt skræmmende at se din hvide bil blive helt rød for behandling af flyverust. Men bare rolig – det skal nok komme af igen. Hvis der så alligevel er lidt tilbage i lakken skal du i gang med den mekaniske fjernelse af pletter.

Fjern nedfald i lakken mekanisk

For at fjerne nedfald i lakken mekanisk skal du bruge en claybar eller en clayblok. Det er en form for ler, der suger/presser nedfald i lakken ud. Sammen med dette skal du bruge clay lube / glidemiddel for at sikre at det sker så skånsomt som muligt.

Men – på trods af at du er forsigtig, så vil der komme mindre ridser i lakken. Det kan være du ikke kan se dem med det samme – men så snart solen falder på bilen så vil du lægge mærke til dem. Og så kommer vi til det du måske kan finde på et aof kursus eller andre steder.

Et kursus i at pleje og polere din bil!

Kursus i polering

Hvis du oplever du har ridser i din bil eller i det hele taget bare gerne vil lære hvordan du vedligeholder din bil bedst muligt – så bør du deltage i et bilpleje kursus, hvor du blandt andet lærer hvordan du polerer din bil.

Kurset foregår med praktisk erfaring på en lånebil, hvor du får lov til at lære alt om teknik og udfordringer du måtte møde undervejs.

Efter kurset vil du kunne polere din egen bil derhjemme – og naboens hvis du får lyst til det.

Du kan også prøve dig frem

Er du mere til at forsøge dig frem, findes der en lang række guide til hvordan du kommer i gang med polere din bil selv på polermaskiner.dk. Her kan du læse dig frem til hvilken polermaskine du bør vælge, hvordan du klargører bilen til polering samt hvordan du lakforsegler bilen efter du har poleret den.

Anre før dig er gået i gang med at polere selv, men er du typen der gerne vil have hands-on træning først, er der mulighed for det både på Sjælland og i Jylland.